01 April 2012

Gambar Bandaraya Utama Dunia Menyambut Earth Hour 2012



Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim .

Tahun ini,Earth Hour telah disambut pada 31/03/2012 bermula jam 8.30 pm -9.30 pm..Jom terjah gambar terkini bandaraya seluruh dunia ketika menyokong Earth Hour 2012



International Space Station 


Kuala Lumpur,Malaysia

Sydney,Australia


Tembok Besar China

Hong Kong

Seoul

Shanghai skyline

Hotel Marina Bay Sand dan Art Museum,Singapore

SUMBER


Mr.Sasube:Tujuan Earth Hour hanyalah semata-mata untuk membangkitkan kesedaran terhadap perubahan iklim dunia.Apa yang pasti,adakah masyarakat dunia kini mengamalkan sikap dan sifat yang mementingkan pemuliharaan dan pemeliharaan alam yang menyumbang peratusan besar terhadap perubahan iklim dunia???..

Apa reaksi masyarakat yang menyambut Earth Hour ini apabila di hari lain,bekalan elektrik terputus???Tak perlu lihat jauh,hanya lihat di sekeliling anda..Tak pun anda boleh tinjau-tinjau kalau ada kilang-kilang industri  di tempat kediaman anda..

#Bukan semua lampu dalam gambar tu dipadamkan,hanya di menara saja tu..seperti gaya mutu keunggulan pula..hahaha!!!
  



3 comments:

Dasiruto said...

Cool..malangnya semalam di kawasan kejiranan kami ni, cuma rumah kami yang menyokong earth hour ni..huhuh!!!

hairyeda said...

ko pos2 ni, ko kasi mati ka jg lmpu d rumah mu saveq? hahah

saveqmm said...

haha!..minta maaf sejala aku bukannya hipokrit mau sokong2 earth hour ni..untuk apa kesian ni earth hour..tu nampak gambar tu menara saja yang off kan lampu..yang lain...

ni kempen merepek sak ni...kalau betul2 sedar kasi mati la setiap malam...