03 January 2012

Kontroversi Gambar Liar Facebook AMALINA CHE BAKRI

Assalamualaikum,selamat sejahtera

Hari ini ada cerita panas lagi,tentang pelajar cemerlang SPM 2005,Nur Amalina Che Bakri yang dikatakan ''meliar'' di luar negara melalui gambar yang terdapat di akaun Facebook ''miliknya''..Sebelum cerita lebih lanjut korang boleh sekodeng gambar -gambar di bawah ni..


Gambar profile facebook Amalina



Gambar dia masih bertudung,,

bersama pakwe omputih kunun

bersama teman-teman


bergaya seperti model high class 

entah siapa mangkuk di sebelah dia tu,enak sangat pegang peluk anak orang..


Okay,sebenarnya semua ni adalah cubaan untuk menjatuhkan maruah beliau..Dah namanya insan  bertuah,pasti ramai yang dengki sana-sini kan..ala macamla korang tak biasa dengan perkara ni..mungkin musuh Amalina yang mereka akaun fb palsu itu dan bukannya Amalna sendiri..

Gambar diatas mungkin pelanduk dua serupa..kan dah termaktub kita di dunia ni muka kita sama dengan 6 insan yang lain..wallahuallam..Allah Maha Mengetahui..(aku sendiri dah nampak muka sebijik ngan aku,tapi aku lebih macho la<<wakaka..jokes>>)

Alhamdulillah kini akaun FB yang dikatakan milik Amalina tu sudah tiada..so korang jangan ribut-ribut lagi ya!..

Sumber:Kontroversi Facebook Amalina Che Bakri,Pelajar Cemerlang SPM 2005




6 comments:

nunui Joe said...

Wallahua'lam..
Inda payah tingu jauh jauh saveq
tengok ja student kita di sini.
Luar negara apatah lagi.
alala~ Susah mau cakap.
=D

saveqmm said...

uii nui..sib baik ko mengomen..dapat jua aku link blog ko..wahahha

iya bha nui,tapi kan ni kes Amalina fitnah ja..kalau yang local ni memang betul la..ahakss

PenaBiru said...

Biasala bah,, dunia akhir zaman,,,.. penuh dgn FITNAH..!

Ahmad Safwan bin Idrus said...

nda tau la ini gambar betul betul ka dia punya atau pun ada orang mau kenakan dia.

tapi realitinya memang ramai pelajar cemerlang ni yang hanyut di luar negara. dulu aku pernah cerita-cerita dengan seorang pemikir pasal sindrom ni. sesetengah pelajar cemerlang ni walaupun dia bijak pandai, tapi sebenarnya ada satu ruang kosong dalam diri dia yang susah kita mau paham.

*pembetulan, dia pelajar cemerlang SPM 2004, bukan 2005*

Anonymous said...

nih mmg gmbar btol fier lol mak dier dah jwb mmg gambar amalina

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...