16 January 2012

Kaitan Dajjal dengan Bunyi Pelik di Sarawak

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu!!





Kalau korang tinggal dekat Samarahan,Sarawak sana,sedar atau tidak pada 11-12 Januari lalu ada kedengaran bunyi pelik yang tidak tahu dari mana sumbernya...kalau korang tak dengar memang rugi la..haha..


Gambaran dajjal..wallhuallam..



Okay 1st saveq baca berita ni dari news Borneo Post Online..and then aku search lagi dekat google,saveq jumpa blog ni : http://titiknoktah85.blogspot.com/2012/01/bunyi-deruan-dr-langit-2-pagi.html

dia cerita complete pasal kejadian ni..siap dengan bukti-bukti dan video yang dirakam dari luar negara lagi..

Kununnya kejadian terawal yang terjadi berlaku di Rusia pada 19 May 1997..dikhabarkan bunyi lebih kuat dari ikan paus...

Adakah ini ada kaitan dengan kemunculan Dajjal dan kaum Yakjuj dan Makjuj seperti yang diperkatakan oleh blog di atas tadi..siapakah dajjal dan kaum yakjuj dan makjuj ni..
kalau korang nak tahu lebih lanjut korang klik ja link ni: kebenaran dajjall dan kisah yakjuj dan makjuj

Kesimpulannya.,kalau betul atau tidak pun bunyi tu bunyi dajjal nak keluar dari bumi ni,dan kaum yakjuj dan makjuj dan mulakan operasi dekat Bumi ni,sentiasalah kita beringat bahawa Allah pasti akan melindungi hambanya yang taat dan patuh kepada perintahNYA..

Tapi pernah dahulu ustaz yang mengajar Pendidikan Islam masa menengah atas dulu kata,Dajjal akan muncul di bahagian Asia Barat yakni di negara Arab sana..

Ala kita tak payah uruslah soal Dajjal ke yakjuj makjuj ke ni..yang pasti Imam Mahdi dan Nabi Isa akan turun juga sebelum sempat Dajjal menghancurkan kita semua..Apa yang penting hanya perkukuhkan iman dan takwa kepada Allah s.w.t.

Amalkan doa di bawah ini Insya Allah terpelihara dunia dan akhirat..Amin





lagi panas dan membara klik sini:

<<sesuai sebagai santapan untuk tetamu di musim perayaan>>
<< Gambar Panda Paling Melucukan di Dunia >>


2 comments:

Anonymous said...

nice info bro.. aku ada dgr juga pasal ni.. actualy, yg mengejutkan lagi aku dah terjumpa video bunyi pelik dari negara org lain di youtube sebelum trjumpa info pasal bunyi pelik kt malaysia, sarawak.. memang suatu kebetulan.. i know u believe in both religion.. spt apa yg bro ulaskan di atas.. gud job bro...

saveqmm said...

Thanks anon..maybe ada penjelasan yg munasabah dari bunyi pelik dekat sarawak tu...insyaAllah semua akan terungkai suatu hari nanti..hehehe