23 June 2011

mau gila~facebook tak boleh buka..


pernahkah anda mengalami masalah tidak boleh
log in facebook??

sekarang saya mengalaminya..

kata ibu saya..''itula terlampau(terlalu) berpesbuk juga ko,
sampai ndak booleh dibuka..nah baru ko tau""

ahaks..rasa mau gila sebab tidak boleh buka..



tapi kawan sebelah ni okay jak pun..siap add cewek~cewek manis lagi
amboi..tujuan berfb ni mau add cewek ke??
ngam(sesuai) lagi kalo cewek~cewek yang cute..yang posing trep cute 
pun ada..
ada pulak tuh yang bergambar posing punyala seksi.
macam la kau di negara barat..
ko x sedar ke MALAYSIA ni negara Islam..
yang kau pi pakai bikini jak baru posing sana.
apa hal??
yang lebih teruk lagi,kau letak religous ko sana
ISLAM..
weiiii..x cukup kah Islam ni diburukkan
Orangg mcm ko ni la duri dalam daging..
mencemarkan agama sendiri..
kerana orang macam kau la ni..
Islam dipandang serong dari pandangan
penganut agama lain...

Aku nak cerita pasal satu artis ni..
Artis BARU..Islam lagi tuh..
aku baca artikel pasal dia dalam harian metro kelmarin
gambar punya la seksi,nampak keseluruhan atas buah dada..
belakang dedah macam ada body..
nak tayang tulang ke???
entahla lelaki mana yang bernafsu tengok..


apa dia fikir dia boleh laku ke dengan berpakaian seksi begitu..
baru menjuarai my starz lg..
baru ada 2 lagu hits..(tidak jugakla hitz sangat)..
sudah nak tayang~tayang..
Datok Siti tak tayang pun laku sepanjang zaman..


Kepada artis ni..kalau berpakaian tuh,tolongla jaga adab k..
Malaysia ni rata~rata penduduknya menganut agama Islam..
Jangan kau hairan kalau negeri Kelantan banned ko 
tidak boleh buat show sana..wahahaha.

banyak lagi contoh artis yang tidak bertamadun sekarang..
kalau nak pakai begitu..
pi la cuba nasib di hollywood..
tukar kewarganegaraan dulu..
pastu barula ko boleh bukak sana ~sini k..

hahahhaha..apa saya merepek ni..
saya melepaskan geram gara~gara facebook xle buka..
sorryyy kalau ada yang terasa k..





15 comments:

MissDza said...

haha.. pernah bah jg ni berlaku sama aku.. panas jugalah.. tapi last2 esoknya dapat suda yippie~

Amiirah-Cassan said...

aku pun tgh geram ni :)

saveqmm said...

missDza;..OKAY SUDAH..HEHE

Mira:kenapa lagi ko..ndak cukup kah aq bagi tadik..wakakaka..

Amiirah-Cassan said...

bagi apa sabek ??

saveqmm said...

bagi komen la..ahahha..

GaRy™ said...

dorang dressing ndak ingat dunia... dorang ingat ni hollywood ka?... sesat mungkin dorang ni... hahaha..

d. angel said...

hahaha...stuju sgt2. seksi lg seksa..

MyGamanBorNeo said...

ui nah, sapa artis seksi tu ahh? kasi tau kunu.

saveqmm said...

gary:sengaja jak tuh supaya ko boleh tinguk..ahhaha

mygamanborneo:ndak boleh mention..nanti bnyk kes lagi..wakakka

~iz~ said...

ni mesti tom kn....
tengah body cantik kena la tayang2...hahaa

fb xleh buka?
terlupa password kot...atau jgn2 ada org tukarkan password x...

phycrewz said...

tannang kau jo..jgn kau memanas!! cool ja..haha

Bintu Zainal said...

wahh.setuju dgn entry ni..best2 !
hee:D

saveqmm said...

iz:..ahahha..diam~diam sak..sapa makan cili dia terasa pedas..fb xle buka kata link ada masalah..tapi ok sdh ni..

phycrewz:tenang sudah ni..santai..hehe

cekodok said...

knapa bah kau brubah knapa bah...skali skala nk jugak ckp sabah...haqhaqhaq....err..saveq nih sabah ke,srwk ke,indon ke,brunei ke...haqhaqhaq...byk songeh la gua nih....stuju sgt psl ltk gmbr seksi dlm fb tuh...agama tulis islam tp pkaian cm org putih...org putih pon pkai lg sopan dr depa....kamek chow dulu...haqhaqhaq...

saveqmm said...

hehe..cekodok ni aku makan ko baru tahu..wakakkaa..

aq orang sabah bah ni...tawau mari..