11 June 2011

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA


                                          Assalamualaikum..
         Jam sekarang menunjukkan angka 9;30 pm
maknanya aku ada masa setengah jam sahaja untuk
menyiapkan entri ini..
pertama lihat segmen ini dari Mira rakan wasaber,
rasa ingin join sebab agak menarik jugak,
namun masa itu aku guna telefon pintar sahaja,
maka aku terpaksa menangguhkan 
hasratku yang murni itu dan setelah terseru dengan post mentorku,Mazeer Mohamad
maka aku dengan suka hatinya join 
segmen abg Ben ini..
BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

Untuk pengetahuan sesiapa sahaja yang ingin tahu,
ini adalah segmen pertama yang saya join 
dari blog hebat abg Ben ini..
Setelah sekian lama hanya mengintai~intai
 masuk dalam blog abg Ben 
tanpa meninggalkan jejak...
malu juga rasanya meletakkan komen pada 
blog gempak abg Ben tuh..hihi..

Kembali kepada tujuan asal,tajuk segmen ini ialah
JOM KENAL BLOG SAYA..
(makanya jangan merepek yang mengandungi unsur~unsur 
keluar tajuk,wakakakakkka)

Disini saya terjemahkan beberapa fakta mengenai asal~usul
bagaimana blog saya ini mampu dizahirkan...

  • bermula dengan perasaan yang sangat membosankan tatkala melayari facebook,aku bertindak mencari idea untuk menghilangkan rasa bosan yang teramat sangat itu..
    lalu aku terpandang wall post di facebook milik  Mazeer Mohamad,seorang rakan yang aku temui di dunia maya facebook..
    Dengan penuh kemesraan dia menawarkan diri untuk menjadi
    ''kepala" dalam pembikinan blogku ini..Aku gelarkan dia mentorku sebab dia banyak mengajar tentang dunia blog mahupun dunia maya kepadaku tanpa mengharap sebarang balasan,
    meskipun aku menawarkan mee meegi perisa kari siap dihidang untuknya..apapun..toche~toche la mentorku!!!
  • Blog saya ini berkisar tentang kronologi kehidupanku,sama ada realiti(kenyataan) ataupun fantasi(rekaan,impian atau apa~apa yang bukan kenyataan la).
    Oleh sebab itulah saya memilih KRONOLOGI~REALITI &FANTASI sebagai tajuk blog saya..
    mungkin ada ramai blogger yang menggunakan perkataan realiti dan fantasi itu,tapi ada ku kesah!!!
    Biarpun sama,tapi cara pengisiannya berbeza..sama sekali berbeza..kerana blogku ini adalah datang dari dalam hatiku,dan terus diterjemah oleh akal fikiran lalu lantas sahaja jari-jemari menekan untuk menghasilkan isi~isi yang mungkin berguna kepada sesiapa yang sudi membacanya..
  • Point yang terakhir,aku harap blog ini tidak menyusahkan individu lain,kerana sudah semestinya apa yang aku utarakan dalam blog ini adalah ikhlas dari hati dan bertunjangkan prinsip kebebasan bersuara yang diamalkan di negara kita asalkan tidak melanggar undang~undang...

    Akhir segmen ini..aku blogger baru..jika ada silap dan salah,jangan malu~malu jangan segan~segan lontarkan kritikan kerana setiap butir perkataan yang anda lontarkan dalam blog ini bakal menjadi pendorong kepada pemiliknya (yakni saya!) agar lebih bersemangat dalam dunia blogging!!!


12 comments:

mazeermohamad said...

hahaha! mee kari ka?? aiyaa! hahaha! btw, jangan la cakap aku neyh mentormu~ malu woah~ aku pun baru jugak dalam dunia blog~ :'P

sama2 la kita pasang cita2.. Semoga blog kita dapat jadi macam Abang Ben.. Dan yang paling penting dapat memberi manfaat kepada manusia seisi alam~ :'P

saveqmm said...

baru apanya great grandfather kalo dah beruban ko di blogger sana..waakakka..kita~kita jak bha tuh..

amin ya rabbal~alamin....

Cik Kamoo said...

Singgah sini ... salam kenal!! Happy blogging frenz!!

Kalau belum daftar churp2 ... daftar kat entri ini utk tambah income...

seorang kamoo di sini & seorang kamie di sana [rempit kehidupan]: Ini Cerita Untung Kalau Kau Memang Rajin!! Baru 2 Hari Tau ...

SoLy SoLicious said...

dtg terjah belog sini....

jum dtg terjah belog sy yang simple aje..heee

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

ainol akasyah said...

dari blog ben ashari :)

Sejarah 11 haribulan

Gadis Pantai Timur said...

salam perkenalan...nice blog..i like it so much..
jom singgah my blog..new blogger new photographer..

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Dududu said...

salam perkenalan , jum singgah :D
http://anisabdulkarim.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html

Cik Sue said...

cik sue datang singgah tambah kenalan...

salam perkenalan..happy blogging.. =)

nabila saat said...

singgah dari belog abg ben..
jom dapat iklan free dari belog cik lebah

ketabahan hati wan ! said...

salam perkenalan^^

Wahida said...

Saya pun join segmen ni :). Salam kenalan :D

CikHanis said...

hye!drop by here :)nice blog^^

http://velogsweetmanes.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-jom-kenal-blog-saya.html