04 January 2012

Ustaz Azhar Idrus Agen Iblis,Sesat ?

Salam..selamat malam..

Ustaz Azhar Idrus,aku sendiri pun tidak mengenali secara jelas rupa mahupun dakwah beliau kerana belum pernah lagi berkesempatan untuk menonton video-video beliau..



(faham-fahamla kalau dah line broadband dekat pedalaman ni,susah sikit)..

Semasa blogwalking tadi,aku terjumpa satu blog,yang menyatakan bahawa ada blogger lain yang mengatakan ustaz Azhar Idrus ni bukan nabi bukan wali !!..Agen Iblis?!Maaf Telan Walaupun Pahit !!

Sebab apa dia kata begitu,dengan hanya menggunakan 2 hadis yang mungkin dia tersalah tafsir kot..korang boleh lihat sendiri blognya di sini :
Setahu aku sewaktu masih di sekolah menengah dulu,ustaz yang mengajar kami ada menyatakan,bahawa hiburan itu boleh,asal tidak sehingga melalaikan kita dari tanggungjawab..so aku rasa apa yang dilakukan oleh Ustaz Ahmad Idrus tu bukanlah sesuatu yang haram mahupun sesat...hal ini sama dengan dakwah berunsur nasyid...

korang boleh jenguk-jenguk video kat youtube,,tekan ja nama Ustaz Azhar Idrus atau korang boleh jenguk page rasmi beliau disini:

<< Page Rasmi Fb Ustaz Azhar Idrus >>

Lepas korang kenal belaiu dengan lebih lanjut,maka korang bolehla buat penilaian sendiri..

sumber:Blogger Gelar Ustaz Azhar Idrus Agen Iblis



6 comments:

Pn. Sheila said...

kalau tak silap sy ustaz idris ni bekas kump iklim dl... x salah berhibur tp jgn melalaikan...

Faiz Ava said...

Aku rasa, dia hati batu. Tulah tak nak terima penjelasan mengenai hadis tersebut.

Kedua, si AAKJ tu mengamuk sebab tidak ramai pergi konsert time tahun baru. haha.

Apapun, UAI mantap.

Amir Asyraf Ramli al-farouq said...

"Sesungguhnya aku boleh berdebat dengan dengan sepuluh orang berilmu tetapi aku tak boleh berdebat dengan seorang yang JAHIL"- Imam Syafi'e

So, jangan dilayan si john ni...wasalam

Amir Asyraf Ramli al-farouq said...

Siapa kamu (this blogger) untuk mengatakan begitu?!!!

setakat mane ilmumu?..dah la cakap xknal sangat sape tu ustaz azhar, ni kan pulak nak caci-caci beliau..

"Ulama' pewaris para nabi..."

aiman said...

boleh berhibu . . tpi jgn smpai jd najis . . maksudnya haram . .

aiman said...

berhibu boleh tpi jgn smpai jd "najis" . . 1 lagi saudara . . klu kita dh da ilmu bru lah kita berbicara . . dakwah bkn sng spt dikatakn . . tpi islam xsusah spt disangkakn . . mslh pd diri sndiri . . Assalammualaikm.