12 January 2012

Perangai Masa Kecil Yang Melucukan.






Korang masih ingat lagi time budak-budak korang suka buat benda yang mengarut kan..
mengarut juga la kalau difikirkan setelah kita dewasa ni..tapi kalau diingat semula pasti melucukan..betul tak..haha...

bha korang terjah la tu kunun perangai masa kecil yang melucukan tu:


# buka kipas meja,cakap depan kipas,nak dengar suara bertukar.
# naik kereta,tengok bulan & ingat bulan ikut kita.
# naik basikal,boleh lepas tangan dari 'handle',rasa hebat.
# masa sekolah,ada orang bagi milo free,lepas ambil sekali, menyamar jadi orang
   lain,beratur ambil air lagi.


# lukis burung guna huruf 'v'.
# masuk ke dalam bilik, lupa ape yang nak dibuat, keluar semula, baru ingat semula
# masa kecil, lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
# masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ni-->
# tutup peti dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati
# cuba 'balance' kan suis lampu antara ON dan OFF. ....






# nanti korang dah tua,ingat-ingat balik zaman kanak-kanak
 korang menitiskan air mata pun tak sedar..kehkehkeh..


5 comments:

Watin Wardah said...

http://muslimahcintaislam.blogspot.com/2012/01/keindahan-sepohon-pokok.html

Aemy Shamy said...

haha. i thought sy sorg ja yg buat semua tu, rupanya benda tu common..org lain pun buat :p hehehe. childhood's awesome!

saveqmm said...

watin:..thanks baca!

aemy:haha..alahai kita semua sam jerr kalau masa kecik...hehe

aswadz said...

yg mula2 tu mmg pernah buat. skang pun still buat lagi kdg2. hahaha...

saveqmm said...

Aswadz; buat sekali kala siok jua kan..haha