14 October 2011

Bila artis jadi agen politik

Assalamualaikum dan salam muhibbah..

Pagi jumaat yang indah,redup-redup sang matahari
melimpahkan sinarnya ke bumi Allah
untuk memberi beribu syafaat kepada makhluk dan penghuni yang dahagakannya..

~~~indahnya bahasa,cintaila bahasa kita~~~

Hari ni korang ada baca berita tak??
 ada dengar pasal artis yang masuk parti politik UMNO
ahah..bukan 1,2,3...tapi 10 orang beb...
antara mereka ialah
Zed Zaidi,Rashdan Baba,Ezany Nizarif,
Haris Kool dan Adam AF..

Zack Zaidie


wOw...jarang-jarang sebenarnya kita mendengar
artis masuk parti politik ni ya..
Mungkin masih segar dalam minda korang..
seorang pengacara tv ni kena serang habis habisan
oleh blogger dan media..
gara-gara dia bagi ceramah di salah sebuah majlis
parti politik pembangkang..
sehingga terpalit isu peribadi....
kasihan la pulak kan..padahal niat beliau tu
nak beri ceramah jak..
dah dijemput,nanti tak datang kata sombong pulak..
aduhaiii..
(korang tahu ke ni siapa artis tu??)



Korang tak rasa pelik ke...
dorang ni masuk beramai-ramai..
tapi takda pulak kecoh kan...
Padahal di negara ini kalau artis cerita politik je..
apa lagi kalau soal pembangkang.
ada la suara-suara sumbang mambang..
cerita itu ini..ahahhaa..



So aku rasa korang boleh fikir sendiri la kan..
kenapa dorang masuk dalam UMNO pada masa ini..
Tiada salah pun,sebab mereka juga warganegara Malaysia
bebas memilih dan mengundi,selaras dengan peruntukan undang-undang..
Tapi bila dah begini ceritanya..
Conformla ada udang di sebalik mee kan...
hahaha..lu fikirla sendiri arhhhh...




Nota rahsia:

Lepas ni konfom ramai yang datang
kalau dah time nak bagi ceramah politik..
bukan nak dengar ceramah,
dorang nak tenguk artis jeee..
KES TIPAH TERTIPU LAGI ....
AHAHHAHA...



SUMBER:BERNAMA

1 comment:

Diary oF Mine said...

politik skrg bhya owh... smnnjung hmpir smua sokong pembangkang.. cuba fikir kalau pmbngkang mng thun dpn, anwar d dahulukan and pastu president DAP pastu jgn hrp dia mau bg balik kuasa kat org melayu balik... u know what i mean... dia lg pentingkan bgsa dia sendiri (cina) dr bngsa org lain... n pastu ngara d perintah oleh bngsa tu n keistimewaan org melayu da x istimewa skrg...

phewww.... nnti jd mcm ngra jiran yg kecik tu (singa)... org melayu n bgsa lain x kena bg can pun naik...

*hehehe... sy benci politik! :P *