31 October 2011

Anda Gila Komputer !






Sedar atau tidak sebenarnya anda sama sahaja? 
Jom kita tengok sikit-sikit sifat seorang yang dikatakan 'gila komputer' ini..


1. Jika anda merupakan seorang blogger, 

maka perkara pertama yang anda 

fikirkan sebaik saja bangun dari tidur ialah 

'Entri apa aku nak update hari ni?'


2. Mungkin ketika ini ada seseorang sedang bercakap dengan anda, 

tetapi mata anda sentiasa memandang ke arah skrin komputer 

dan bukan menghala ke muka beliau.


3. Disebabkan terlalu obses dengan komputer, 

mimpi anda pun berkaitan dengan komputer juga!



4. Sehari tak buka komputer dan tidak dapat melihat pelayar web,

 anda rasa dunia seperti menindas jiwa raga anda.





5. Setiap hari pasti anda memperolehi ilmu baru kerana 

anda pasti membuka pelayar web untuk memasuki dunia internet anda, 

menuju ke Google dan taip, 'What is bla bla bla' atau 

'How to bla bla bla'.


6. Sanggup bertekak dengan kawan-kawan 

tentang pendapat anda mengenai dunia IT.



7. Masuk ke setiap blog dan forum yang berkaitan komputer/internet.



8. Sehari tak makan dan minum tak mengapa, 

tapi jangan tak buka internet. Gelap dunia terasa.

9. Ketagih dengan tabiat muat turun sehingga penuh cakera keras 

dengan video dan lagu-lagu. Padahal dalam 100 video tu, 

mungkin ada satu atau dua sahaja yang betul-betul habis 

tonton. Yang lain buat pekasam.



10. Makan komputer, minum komputer, main komputer,

 tidur komputer, mandi pun 

komputer! Teruk dah ni!



Anda ada tanda-tanda seorang 'geek' seperti di atas?




Ubah segera sebelum anda terlambat naik bas!!
~~tidak kena dengan tema..ha.ha.ha~~








3 comments:

TaufiqNazli said...

Semua yang diatas ada kene mengena dengan saya. WAKAKAKAKA. :)

Andi Masliana said...

muakakakaka'!~ paling aku suka ayat yg last tu ... " TERLAMBAT NEK BAS " mcm ko jak tu kannnn klu mo trun bndar slalu kna tinggal =p

Btw , ciri-ciri aku teda di atas ... so im not a GILA COM ^_^

saveqmm said...

taufiq:ahaks...memang kalau blogger tegar..

andik:ahah..aku naik kereta la sekarang...