08 October 2011

Kolaborasi WSB & OnlineFm



Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ini bersamaan 8/10/2011 dah masuk tarikh tutup untuk
sebenarnya lama sudah bercadang nak join peraduan ni..
tapi masa tak mengizinkan,disamping kesibukan kerja dan aktiviti luar..
namun aku gagahi untuk turut serta memeriahkan
peraduan yang julung-julung kali diadakan ini
hasil kerjasama bos WSB dan OnlineFm..

Saya pun malas nak taip panjang-panjang ni..
hehe..bukan apa,dah larut malam ni..kihkihkih..
saya teruskan je la ya dengan tugasan yang pertama..
okay saya rasa ini la gambar yang paling sesuai sekali
untuk dipertandingkan..
<setelah penat memujuk kakak untuk bangun menolong snap pic ni.>


                                                                 Tugasan Pertama



#Honestly,saya bukanlah seorang pelukis..dan bukan juga seorang fotogenik..
ha.ha.ha..so pic ni hanya ala kadar je ya..
kritikan amatla dialu-alukan...hehe..

okay selesai dengan tugasan yang pertama..


:::::::::::::::::::::::::::::::::::


Tugasan Kedua
Tugasan ini memerlukan peserta untuk mereka dialog pendek antara wasaber
dengan On9 fm,dimana On9 fm mengajak Wasaber ke Stompin Sabah
tetapi Wasaber adalah jenis yang tidak menyukai kawasan sesak dan ramai orang..
so korang enjoy ya..biarpun terasa hambur..hehe


Bro Langau:Ehh awak bha ni kan Alfian??Apa ko buat disini(Tanjung Aru Beach)
Alfian:Bro Langau,lama tak jumpa..teda-teda la ni..jalan-jalan sak  hirup udara segar.

Bro Langau:Owh..Emm ko free ka  esok??
Alfian:Free juga ni bro..kenapa ada barang baik ke ni??hehehe(sambil angkat-angkat kening)

Bro Langau:Memang barang baik ni..Aku mau ajak ko pi Stompin Sabah 2011..yang berlangsung esok 14hb hingga 15 hb.
Alfian;Wah,nice-nice....tapi ramai orang kah disana ya??saya tidak berapa gemar la kalau di tempat yang sesak dan ramai orang..

Bro Langau:Emm mestila ramai bah..Ia merupakan Borneo Beach Music Festival,
banyak acara yang berlangsung pada hari itu nanti..
Pastinya peduduk sekitar Bandaraya Kota Kinabalu ni
tidak akan melepaskan peluang untuk bersama-sama memeriahkan
festival ini..


Alfian:Kalau begitu susah sikit la Bro..sebab saya tak suka ni bersesak-sesak..

Bro Langau:Ala...bukan selalu juga ni ada..bolehla...lagipun siapa lagi nak turut serta
kalau bukan kita kan..jangan risau la..bro belanja alfian nanti..
boleh la ya???..bolehla...

"emm nampaknya bro ni bersungguh-sungguh nak ajak aku"desis hati Alfian

Alfian:bha InsyaAllah ya bro..saya join juga nanti..
Tapi jangan lupa ingatkan saya kembali pada esok hari..
takut pulak saya terlupa..

Bro Langau:Orait boss...nah begitu la kawan...
okay sekarang kita pi beli jagung rebus ya..makan sambil menikmati keindahan pantai ni..


Alfian:Terbaikk bro......

:::::::::::::::::::::::::::::::::::


FUHHHH..dah siap dah..hehe..maafla kalau dialog tak menghiburkan..
semuanya spontan saja..hehe..otak tak lancar tengah-tengah malam ni.hihi..
tapi harap dapat memuaskan hati juri la..

Nota Rahsia; Ikut peraduan sekadar menyokong usaha bersama antara
               Wasaber dengan On9 FM..kalau bukan wasaber siapa lagi kan nak ikut serta..hehe..
last sekali,moga hubungan baik antara WSB dan On9 fm berkekalan
sehingga bila-bila masa..Amin

4 comments:

Mohamad Saiful said...

mantap!!!! :)

Diary oF Mine said...

lama nya x update info sal wsb... huhu.. aku bukan wasaber yg tegar... =.=

Zurina J. said...

Kenapa gambarmu tu macam DJ Radio? Di mana ko bgambar tu? keh3

saveqmm said...

sepol: ala....ko pun termantopp juak..hakhakhak

budak paling wangi:..alalalla...xpala..saya tahu kamu pun busy kan...

zurin:wakakkaka..upsss..macam ka ya...hakhakhak..pernah juga ni aku bermimpi jadi dj...ahakss..ni la syurga duniaku..bilik ku yang paling ku sayang..hakhakhak