13 August 2011

offline mode

Assalamualaikum..
selamat hari raya..opsss sori excited sangat ni..
even ramadhan baru menjengah 

hari yang ke 13..




13 hari dah kita berpuasa???
terasa macam cepat sangat masa berlalu kan..
2 hari lagi masuk pertengahan Ramadhan..
lepas ni semakin sibuk la cashier~cashier
kat kedai baju,pasararaya,
termasuk jugak tauke~tauke gerai
yang menjual barangan keperluan hari raya..


Kalau dulu~dulu(zaman budak kecil)
balik sekolah je terus tidur..
puas tidur baru bangun..
lihat jam baru jam 3 petang...
lamanya lagi...entah mau buat apa.
mau main cicit lari dengan awek sebelah rumah
pun takut..bukan takut dengan cewek tuh..
takut haus dan penat...
dan takut puasa makruh..faham~faham je la..
muahahah..

OFFLINE mode..
rasa pelik tak dengan title post ni...
sebenarnya aku nak cerita..
yang aku malas nak buat entri sekarang ni..
buka blog lihat~lihat sapa yang rajin jenguk jak..
pastu lawat~lawat blog kawan..
yang rajin sangat~sangat lawat  aku ni..
nanti tak dilawat kang lari..
kan kita kena menghargai dan dihargai..
jangan sampai kawan blogger rasa tak dihargai..
nanti orang kata kita ni sombong..

Aku tak kisah kalau trafik aku menjunam teruk..
aku bukan jenis buat duit dari blog..
buat masa ini la...
sebab aku pun ada pekerjaan sendiri kan..
kalau aku student,
mungkin aku gila trafik la..
buat entri yang boleh dapat pageviews yang meletop..
boleh tarik komen sampai beratus~ratus..
tujuan aku berblog ni pun untuk berkongsi
apa yang aku fikirkan..
dan berkongsi ..
apa yang korang nak fikirkan..


sekadar hiasan...
tiada kena mengena antara kita semua..



Cemburu jugak la..sama rakan~rakan lain..
asyik update je blog mereka..
banyak idea dorang ni..
biasala masih muda..
aku pulak..
2~3 hari baru update..
malas + penat..
tambah line broadband sekarang ni 
kureng mantopp...

bha,anyway,ni just entri personal..
terima kasih pada rakan~rakan
yang selalu jenguk blog aku ni
Salam ramadhan...








7 comments:

aKu_aG said...

alaaaaa~~~~~~~~~~~ :(

sergeant keroro said...

hehe, blogging biar enjoy :)

saveqmm said...

awang:trep sedih lagi ko sana..muahah

sarjan:ok bro..hehe..

Amiirah-Cassan said...

gambar hiasan koe tuh bah ? puasa ka inda ni ? haha

Aki said...

yang penting,tenang ging.. Hehehe.. ^_^.v..

Diary oF Mine said...

alaa.. jgn laaa..... huhu

nowriz said...

sy selalu meng-offline kan diri pada hari sabtu & ahad.. ;)