09 February 2012

Cara Hack Broadband Habis Limit



Salam...Tadi aku dapat mesej dari maxis sebab broadband aku dah cecah limit..haha..buat jelek mood ja maxis ni..dan semestinya bagi pengguna bband tahu akan kesan jika bband korang dah cecah limit kan.pastinya menyebalkan!!..so aku try la cuba link yang dah berkurun lama aku bookmark ni..dan akhirnya BERJAYA!!..haha..so kalau korang hadapi masalah yang sama korang boleh terjah dan zoom sekali dibawah ni..


Cara Melajukan Broadband Yang Kehabisan Limit:

1) Pastikan pada waktu ini anda sudah disambungkan ke internet.
Klik start --> Run... Taipkan "cmd" dan tekan Enter.







                                          Gambar ini adalah untuk Windows 7 atau Windows Vista






2). Tetingkap Command Prompt akan keluar. taipkan ipconfig/all dan tekan Enter.






3). Kemudian, senarai sambungan (connection) akan keluar. cari nama modem anda. lihat gambar dibawah.



4). Setelah itu taipkan ping [alamat IP anda] -t
Contoh: ping 10.175.53.131 -t
Sekiranya tiada sebarang balasan diterima, itu bermakna ping anda tidak berjaya.
sila cuba lagi.









5). Biarkan proses tersebut berjalan selama anda di atas talian (online). jika sudah tidak menggunakannya (offline) klik pangkah.


6). Boleh juga menggunakan fail batch untuk tidak mengulangi proses yang sama..sila salin kod dibawah ke dalam notepad dan simpan sebagai (namayangandasuka).bat




@echo off
cd\
ping 10.176.44.70 -t


p/s: Sila gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband anda.


tutorial asal disini:myhackersarehere

anda berjaya? tahniah la..haha..kalau baik hati klik sini lagi arr:






4 comments:

Yvonne Iman Felicianus said...

sabe sa buta it mangakali ni.saya nda fham.hahaha.aii terasa budu pula!

Aemy Shamy said...

does it work? waa..cool! tp sy x pakai broadband..x bleh try..klu wifi streamyx boleh ka..? hehe

saveqmm said...

ebon:..part yang mana ko x faham ni..hihi

aemy:..cuba try la sebab ni tuto untuk bband..manatau bulih..(aku x pernah guna stremix pun..xixiixi)

Anonymous said...

boleh pakai lagi ke ni