17 December 2011

Awek Paling Kecil di Dunia,Jyoti Amge !

Assalamualaikum, salam perpaduan 1Malaysia

Sebelum tidur ni Saveq nak kongsikan,
berita terbaru yang masih panas mengelegak lagi ni,
tentang seorang awek ni yang super beauty,,,
fuhhh,,kalau korang lihat memang jatuh cinta la..


EHH SAPA PUNYA AWEK KAT ATAS NI...

Awek ni bernama JYOTI AMGE..
Penduduk Nagpur,India.Lahir pada 16 Disember 1993,
means dah berumur 18 tahun..
dan ketinggian dia hanya mencecah 62.8 cm

perghh !!  Biar betull !!

Ini realitinya..baru ja tadi yakni 16/12/2011
Guiness Book of Record
gatal tangan menganugerahkan si Jyoti Amge ni gelaran
wanita india terakhir
WANITA PALING KECIL DI DUNIA 
dengan ketinggian 62.8 cm sahaja..

Kalau manusia normal ketinggiannya kira-kira +/- 150 cm..


Dikhabarkan saiz badannya yang kecil itu adalah kerana
penyakit Achondroplasia
aku tak tahu apa benda penyakit tu..
korang klik je perkataan achondroplasia tu kalau nak info lanjut..



ahah! nah korang lihat sendiri lerr betapa cutenya dia kat bawah tu...



''emm tengah sembang dengan baby ni..jangan kacau boleh tak...''


So korang harus bersyukur dengan bentuk fizikal yang normal
 yang korang ada sekarang ni..Jangan nak ubah sesuka hati,
ubah hidung ubah mata suntik sana sini..

HARGAILAH DIRI ANDA SENDIRI!..
peace..



1 comment:

Aemy Shamy said...

ohhh ni la manusia kerdil tu..sy ada dgr, tp ni 1st time tgk gambar dia..kat kampus sy pun ada sorg mcm ni, tp yg ni lg kecik..cute la :)