15 December 2011

Payudara Ifa Raziah kena Serang! 18sx


Apa kena dengan payudara Ifa Raziah..ok juga ke..
Kini gempar berita payudara Ifa Raziah yang popular dengan lagu Panas
ni kena serang...opsss..
apa dah jadi ni...Dalam kesibukan membuat persiapan persembahan minggu ke-8 Maharaja Lawak Mega (MLM), ahli kumpulan Syok, Ifa Raziah terpaksa dikejarkan ke hospital Pantai Bangsar untuk menerima rawatan, malam semalam kerana

diserang jangkitan virus di bahagian payudara sehingga membuatkan asetnya itu membengkak dan keras seperti batu.

Sekarang ini, Ifa baru saja selesai menjalani ultra sound. Ifa masih lagi menunggu jawapan daripada doktor. Mengikut makluman doktor, terdapat virus dalam air di bahagian payudara Ifa yang membuatkan bahagian berkenaan keras seperti batu.

"Selepas rawatan ini, doktor telah menasihati agar menjalani pembedahan dalam kadar segera. Sepatutnya Ifa kena buang ketulan membengkak itu dalam masa terdekat. Bagaimanapun disebabkan Ifa sibuk dengan MLM, Ifa ketepikan seketika soal sakit ini.

"Apa sekalipun, Ifa harap janganlah peminat salah sangka terhadap apa yang diberitahu ini. Ifa bukannya sakit disebabkan mahu membuat pembedahan payudara untuk masukan silikon," katanya.

Dalam pada itu, Ifa sekeras-kerasnya menafikan dia disyaki menderita sakit kanser payudara walaupun jauh di sudut hatinya takut mendengar tentang kanser tersebut.

"Doktor telah memberitahu, sakit Ifa ini bukanlah kanser payudara. Kalau kanser, pesakit tidak akan merasa sakit dan ianya akan terus membunuh mangsa dalam diam. Pun begitu, Ifa tidak boleh menipu, dalam hati Ifa, rasa takut terkena kanser itu ada bermain difikiran Ifa.

"Ianya kerana arwah ibu Ifa memang pernah sakit kanser payudara. Jadi, peluang Ifa diserang kanser itu memang senang disebabkan keturunan yang menderita sakit berkenaan. Ifa berharap, semua mendoakan yang terbaik untuk Ifa. Semoga Ifa boleh teruskan perjuangan dalam MLM dan seterusnya dalam bidang seni.

"Sejujurnya, Ifa bukannya mahu meraih simpati sesiapa. Oleh itu, Ifa sebolehnya tidak mahu kecoh tentang sakit yang Ifa alami ini. Ifa takut, orang ingat Ifa mahu cari publisiti murahan. Ifa dah sakit lebih sebulan iaitu sejak mula-mula Ifa menyertai MLM lagi. Namun, Ifa tahan sakit ini sendiri," jelasnya.


sumberMurai.com

Nota rahsia: Aku doakan cepat sembuh ya ifa..sekali insaf sebelum terlambat...

1 comment:

Nurfarahana A.Aziz said...

uish kesian la camni..harap takde ape yang serius..