24 December 2011

Lagu It Will Rain-Bruno Mars HARAM !

Assalamualaikum,salam muhibbah..

Anda pasti pernah mendengar lagu It Will Rain nyanyian Bruno Mars..apa lagi jika anda peminat setia filem aksi-cinta Twilight,kerana lagu ini menjadi tema dalam filem tbaru 

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1..

Setelah berbulan lamanya,kini ada yang menyedari beberapa baris ayat dalam lagu tersebut

boleh mengundang kepada murtad..emm bunyi macam serius ja...

Jom zoom in dulu apa yang serius sangat dengan ayat tersebut...









Lirik lagu It Will Rain-Bruno Mars


If you ever leave me, baby,
Leave some morphine at my door
Cause it would take a whole lot of medication
To realize what we used to have,
We don’t have it anymore.


There’s no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor, oh
So keep in mind all the sacrifices I’m making
Will keep you by my side
Will keep you from walking out the door.


Cause there’ll be no sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds,
my eyes will do the same if you walk away
Everyday, it will rain,
rain, rain


I’ll never be your mother’s favorite
Your daddy can’t even look me in the eye
Oooh if I was in their shoes, I’d be doing the same thing
Saying there goes my little girl
walking with that troublesome guy


But they’re just afraid of something they can’t understand
Oooh well little darling watch me change their minds
Yea for you I’ll try, I’ll try, I’ll try
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make you mine


Cause there’ll be no sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds,
my eyes will do the same if you walk away
Everyday, it will rain,
rain, rain


Ooooh Don’t you say
goodbye, don’t just say, goodbye
I’ll pick up these broken pieces ’til I’m bleeding
If that’ll make it right


Cause there’ll be no sunlight
if I lose you, baby
There’ll be no clear skies
if I lose you, baby
Just like the clouds,
my eyes will do the same if you walk away
Everyday, it will rain,
rain, rain…






okey korang perasan tak ayat yang aku highlight merah tu..ayat itula yang mereka bising-bisingkan tu..

jika sekali imbas dibaca dan di terjemah ke dalam bahasa melayu,bunyinya seperti ini:

tiada satu agama pun yang boleh menyelamatkan aku,
tak kira berapa lama berlutut di lantai..

(kalau salah tolong tegur )

So apa pendapat korang...Haram ke tak untuk Muslim menyanyikannya...
bagi aku,haram atau tak,aku tak layan juga lagu Inggeris ni..asal dengar ja la..kalau nak menyanyi sekali tu,ermmmmm....tak perlu la sebab bahasa Inggeris aku ni bukan betul sangat pun..hahaha
aku sapport industri muzik tempatan ja..muzik indie kam 1..hehehe..

so hal ini patut tanya dengan yang lebih arif terlebih dahulu..baru tahu HARAM atau tak..
kalau was-was,elakkan ja..banyak lagi lagu melayu yang best-best boleh korang dengar..contoh lagu Meet Uncle Husain-Pokok..

Santai aja...Thanks sebab sudi membaca!!











6 comments:

Mr. Share said...

Bagitu la bah itu....
jgn juak talampau na tiru budaya barat.. kekalkan ketimuran.

Gambar terkini fasha sandha

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

oishhhhh~
boleh rosak akidah neh. huhuhu

Anonymous said...

There’s no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor, oh
So keep in mind all the sacrifices I’m making
Will keep you by my side
Will keep you from walking out the door.

//lelaki ni terlampau sgt cinta pd kekasih dia, mana2 agama pun tak dapat kekalkan kekasih die kat sisi dia walau pun dia banyak berlutut (berdoa cara kristian) jadi dia sanggup buat apa sahaja supaya kekasih dia berada di sisi dia....
jadi bila kesahi dia tinggalkan dia di sgt sedih

Aemy Shamy said...

laa baru sy tau tu liriknya...slama ni humming2 ja lagu ni, tp x dgr betul2 or cari lirik dia..huuhuu...thx for sharing!

Amiirah-Cassan said...

hahaha ayat c sabek lucu habess , haha ~ emmm , aku pon baru tau liriknya ni , haha humming juga mcm c aemy , haha

Anonymous said...

Nasib baik ada org sharing ni..fuhh kene hati2 la lps ni..