28 March 2012

Wasaber To Wasaber #1:EVON & MIIRA

Assalamualaikum..salam bahagia...

Sepanjang hari ini Tawau dalam keadaan mendung dan hujan.Kerja aku hari ini jadi driver temankan kakak selesaikan urusannya..Memandu adalah memenatkan,itu kesimpulannya..ahakss..

Okey,hari ni aku kena tag oleh si Evon,dan si Miira.Meraka adalah ahli WASABER yang hyperaktif..haha!..bagi yang masih belum mengenali apa sebenarnya maksud WASABER tu,WASABER ialah singkatan bagi komuniti We Are Sabahan Blogger Mania,dimana berkumpulnya para blogger seluruh Sabah..kalau nak tahu lebih lanjut,korang boleh klik SINI..



http://zeiman.blogspot.com/2012/03/wasaber-2-d.html


Jadi masanya untuk aku jawab soalan-soalan si Evon yang KEJAM tu..


1. Tahun bila kau ikut WSB ni?
-Kalau tidak silap aku,tahun 2010 bulan Disember..tapi masa tu aku belum aktif sepenuhnya blogging..maklumlah amatur internet..No aku dalam turutan Wasaber ialah no59..
2. Dalam banyak pari-pari WSB ni mesti ada yang menarik perhatian.Siapa?dan kenapa?
-Siapa lagi kalau bukan ko Evon..haha..sebab dari gambar ko nampak kiut miut bha..haha..nda taula kalau yang realnya..mesti macam Siti Nurhalija kan..ahaksss
3. Berapa umur kau mula bercinta dulu?
-Kalau mau kira 1st feeling aku tu,sekitar umurku 8tahun la..time tu aku jatuh cinta pandang pertama..haha!

4.Pernah menanggis recently?Kenapa?
-Pernah juga,sebab terpaksa berpisah dengan rakan sekerja yang sudah 4 tahun setengah bersama-sama..
5. Nama sebenar kau siapa? *hahaha paling jahat puya ketawa ni*
-Nama sebenar aku arr..bha kalau ko Von aku stedy sak bha..hihi..Namaku menurut surat beranak ialah..(nanti sia PM ko di FB ya)..ahaks..
6. Bos WSB si abang boby. Describe pasal dia :D then nanti kau tag dia ah :D
-Mengkali dia hensem dari aku,macam pendiam sikit.Nda taula juga sebab belum kenal betul kan..tapi macam dia sporting seja tu..Okay beress...
Sekarang turn Soalan si Miira yang keding/kurus tu..hahaha!..larikkk betapokk...



http://merahduniamira.blogspot.com/2012/03/from-wasaber-to-wasaber-1-reply.html 
curik gambar ko ya miira..

  •  Siapa paling kamu sayang di WSB? Haha ^__^
    -semua saya paling sayang bha..teda terkecuali..haha!!
  • Utk Evon: Berapa lama sudah kau sama c kekasih hati kau tu? Hehe
    -abaikan-
  • Utk Saveq: Bila mahu kenal2 sama Ipar ni? Haaa? Hehe ku nantikan kau ada GF k! Amin.
    -Aiyya,saya tiada mood owh mau becinta-cinta ni..haha..nantila kalau ada saya kasi tau juga tu..haha..AMINNN...
  •  “Blogging”, siapa yang bawa kamu terjebak dengan dunia ni?
    -si YB MAZEER la..dialah sifu gua dalam blogging ni..cewahhhh
  • Kamu rasa saya ni orang yang macam mana? Tolong spesifik k!
    -ko kurus..haha! ko macam rock juga..macam panas baran juga..sentimental sikit la..
  • Apa harapan kamu sama WSB sebagai seorang Wasaber?
    -Aku harap WSB jadi medium yang paling gempak untuk geng-geng blogger Sabah berinteraksi sesama sendiri..
Sekarang aku bagi 6 soalan pula untuk si Evon,si Miira dan juga si founder,Bobby,dan admin Zurina (http://elektromitoskopic.blogspot.com)
Kalau boleh jawab dengan sepenuh hati ya..hahaha!..

  1. Sepanjang pengalaman kamu blogging,apa perkara yang paling MANIS dan PAHIT yang masih kamu ingati sampai sekarang??..

  2. Apa pendapat kamu,kalau kamu sudah putus dengan cinta kamu yang dulu,tapi balik-balik dia salahkan kamu sebab telampau ego dan sombong..apa yang perlu dilakukan untuk tidak sakit hati dengan ex tu?..

  3. Cuba kunun ceritakan sikit tentang diri kamu bha.mau juga aku kenal lebih lanjut..hehehe

  4. Kalau ada kawan kamu yang suka harap dispen/belanja seja..apa tindakan kamu ya??..

  5. Apa pendapat kamu tentang aku??..Jujur sejujurnya ya..hahaha!!!..sikit pun boleh la..

  6. Dalam Wasaber,blog siapa yang paling kamu kagumi..pastu cerita la sikit kenapa dan mengapa...boleh la bha kan..xixixixiixix...

Nah,jawab la kamu ya...ingat jan lupa tagg rakan Wasaber yang lain..semoga ikatan persahabatan kita di Wasaber kekal utuh sehingga ke hujung nyawa..Amin..Once Wasaber Always Wasaber..



biarpun teda gambar muka aku disini,tapi aku suka pula ni pic bha..



4 comments:

Amiirah-Cassan said...

HAHAHA patut nya soalan tu tny orang lain, supaya berantai! hahaha

KURUS/ KEDING jo!!! kejam kau bosku!!!! hahahahahahahaha kestau kau beliau ku yah!hahaha eee, okeh2, nnt aku jawab yah! haha

ecadwinkyasha said...

wahhh.rajin betul wasaber2 ne tau :)

[sutera kasih] said...

baru join wasaber..knl si boby jak hehe apa2pun, salam kenal :))

syafeika edora said...

haha,, d kasi abai bh solan c evon.. ngis2 tu dia nt