16 July 2011

blackberry playbook..the world first pro-grade tablet

perghhh,melihat gadget terbaru dari
blackberry ni terus rasa nak beli pulak..tapi mampu ke??
luaran sahaja sudah membuat rata~rata
yang melihat kagum,apatahlagi setelah meninjau
sistem operasi dan fungsi..

jom baca review tentang blacberry playbook ni..



Tablet BlackBerry PlayBook, iaitu penerokaan pertama Research In Motion (RIM) ke dalam arena perkomputeran dan peranti tablet, merupakan salah satu peranti yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2011 di pasaran Malaysia. 

Antara ciri-ciri menarik tablet ini termasuk berbilang tugas (multi tasking), pengalaman media terbaik, pelayaran web tanpa batasan dengan sokongan Adobe® Flash®, prestasi kelajuan terbaik di dalam industri, serta akses selamat ke data perniagaan (enterprise). 


internals

Tablet ini juga merupakan suatu peranti sahabat yang baik bagi para pengguna telefon pintar BlackBerry yang mementingkan nilai yang ekonomikal, kebolehpercayaan serta kaya dengan pelbagai fungsi. 

Ianya bertindak sebagai suatu pintu yang selamat ke dalam data pengguna telefon pintar BlackBerry yang membolehkan mereka mengakses emel, BBM™ (BlackBerry® Messenger), dan pelbagai data lain di dalam telefon pintar mereka.

software





paling utama,connectivity.




Ciri-ciri prestasi tinggi utama tablet BlackBerry PlayBook termasuklah:

·     7” 1024x600 WSVGA skrin sentuh LCD kapasitif
·     Ultra-mudah alih dengan berat kurang satu paun dan ketebalan kurang satu inci setengah: 0.9 lbs (425g) dan 5.1” x 7.6” x 0.4” (130mm x 194mm x 10mm)
·     Pemproses 1 GHz dual-core
·     Sistem operasi (OS) Tablet BlackBerry® dengan sokongan multi-pemprosesan simetrik
·     Pemain semula (playback) audio MP3, AAC dan WMA
·     Sokongan untuk pemain semula (playback) video resolusi tinggi (H.264, MPEG4, WMV) output 1080p HDMI
·     Kamera-dual HD 1080p untuk persidangan video dan rakaman video (3MP depan dan 5MP belakang)
·     Memori 1 GB RAM
·     Kapasiti simpanan dalaman sehingga 64 GB (model 16, 32 dan 64 GB)
·     GPS, Sensor Orientasi (Accelerometer), Sensor Pergerakan 6-Paksi (Giroskop), Kompas Digital (Magnetometer)
·     Pembesar suara dan mikrofon stereo
·     Sambungan Wi-Fi® (802.11 a/b/g/n)
·     Bluetooth® 2.1+sokongan EDR






Battery Life
RIM BlackBerry PlayBook7:01
Apple iPad 210:26
Apple iPad9:33
Motorola Xoom8:20
Dell Streak 73:26
Archos 1017:20
Samsung Galaxy Tab6:09




keyboard


browser

picture

camera


music 


Tablet BlackBerry PlayBook boleh didapati di semua cawangan Maxis Center serta cawangan-cawangan Rakan Eksklusif Maxis di seluruh negara mulai 17 Julai 2011. 

Pelanggan Maxis boleh mendail 123 dari telefon bimbit Maxis mereka atau layari www.maxis.com.my/playbook untuk maklumat lanjut mengenai BlackBerry PlayBook dan pakej-pakej yang berkaitan dari Maxis.

nak tahu lebih lanjut,review sini juga..

kesimpulannya,aku kagum dengan gadget ni..
kalau ada duit lebih nanti bolehla angkut<<<
(perasan jak)

8 comments:

mazeermohamad said...

hp ku, 3g pun ndak, kamera pun VGA ja,, adeyh,, bila la kaya neyh.. :'{

Check Out My New Entry ! BERSYUKURLAH!

zieyzain said...

wahhh,..macemm best,..ehe=)

nev said...

brapa harganya nih?

saveqmm said...

mazeer:ala,bersyukurla..wahaha..besokko sudah kerja,satelite pun ko angkut kalik..

zieyzain:memang beshhhh..baru jak tadi pagi lihat org guna..fuyohhh...

nev:x pasti...emm cuba buka portal rasmi maxis..dia ada bagi plan tu..

echaRierie said...

arghhh..tunggu kawen sama datuk yang kaya raya..bkn datuk nenek moyang..
hahahaha :D

Mr Rileks said...

sebelum nie mmg tggu playbook, tp dh smbar iPad,klau sistem dia still mcm gajet BB yg lain, rasa2 xley fight dgn iPad...

syaz@rozelt said...

btol up to date nie..hr nie dh bole bli tablet tu ke??hihi..bajet beruwang~

saveqmm said...

echa:ahaha..jgn sak kenak datuk yang lokek..mampus...

mrrileks:ini lebih kurang samsung galaxy tab..emm ada tambahan fungsi sikit dari gajet BB yang sedia ada...cuma ipad xle call kan..ini boleh...

syaz:dah keluar pun..tapi kalau maxis kemarin la lunchnya..huhu..ambik dari maxis la baru murah ckit..ambil plan..