05 July 2011

challenge yourself 10 things.


niat asal buka blog ni
mau update entri pasal kes bunuh Datuk Sosilawati tu,
tapi line buat hal..
(teda hal pun,cuma sudah terlebih limit jak)
so nak cari sumber tuh pening la lihat asyik
loading saja..terus batalkan niat..

dari blog si gary tadi..jalan~jalan..
ternampakla segmen ni(segmen ka jugak??)
challenge yourself 10 things.
bunyi macam susah kan..
apa yang susahnya..pasal diri sendiri jugak..
bah aku buat ini la..biarpun terlambat kan..
sebab aku suka idea ini...
boleh jugak meriahkan blog...

day one: 5+5 things about me??
  1. mula berjinak-jinak dalam dunia blog pada
    oktober 2010..tapi aku belum aktif lagi..
    sekadar buat dan belajar..
    mulai aktif sekitar april 2011..
    itupun belum mahir lagi dalam dunia blogging
    mujur ada sifu yang baik hati..

  2. aku anak ke~9 dari 11 adik beradik..
    mesti kamu kata ni,wah ramainya adik beradik dia.
    boleh buat team bola sepak tuuu...
    biasa sudah aku dengar ayat sebegitu..
    apa nak dihairankan..ipar aku lebih ramai
    adik beradiknya..16 orang..bangsa kadazan.
    banyak anak banyak rezeki la..
    Allah dah bagi rezeki,takkan nak tolak kan..

  3. aku bukan anak orang berada..
    cukup sekadar termampu sahaja..
    kalau ada rezeki lebih,bolehla belanja lebih..
    kalau tiada,cukupla sekadar menyimpan
    untuk kahwin nanti..
    kalau boleh aku nak kahwin sekarang jugak..
    tak tahan wooo..ha,ha,ha.
    .
  4. aku seorang cerewet..emm..ramai kawan
    yang sudah kena..bawa shoping kat bundle
    hingga berjam~jam sekali keluar
    habuk jak yang melekat di tangan..si kawan
    sudah berkeringat tahap kena hujan..
    Sudah tak berkenan,takkan nak beli jugak kan..
    Last-last pegi jugak Servay shopping..


  5. aku seorang pemalu..ha,ha,ha
    pemalu kunun..ya benar..jika dengan mereka
    yang belum aku kenali dengan lebih lanjut lagi,
    aq lebih senang jika mendiamkan diri sahaja.
    malu mahu memulakan bicara..
    jika sudah kenal lama,sudah pasti ada saja
    yang bakal keluar dari mulutku ini..
    tak kira la sindiran,kritikan,atau apa saja
    yang bakal menyakitkan hati kawan..hihihihi

  6. aku kuat membebel..ahhaha..
    bukan seperti yang anda bayangkan ya!!
    bukan sama sekali..
    aku akan membebel jika pemandu di jalan raya
     memperlakukan jalan raya seperti jalan
    di depan rumah mereka..seperti
    jalan raya itu adalah untuk kegunaan mereka
    sendiri sahaja.


  7. aku seorang yang kurang daya penglihatan
    aka rabun..
    kejadian asal aku bukanla rabun,
    aku mulai rabun selepas menduduki PMR
    tahun 2004..Naik saja form 4,rakan aku
    jadi mangsa menyalin semua nota yang diberikan
    oleh guru..kadang~kadang rakan aku
    kedengaran merungut,tapi tidak juga melawan..
    bestfriend pulak..berani dia melawan!!

  8. aku pernah mencuba untuk menggunakan
    contact lens..tapi sayangnya
    mata aku tidak membenarkan benda itu
    memasukinya..dengan sedaya upaya aku mencuba
    untuk membuka mata seluasnya,
    tapi apakan daya,muscle di mataku ini
    lebih kuat dari muscle bahagian tangan..
    Gudbye contact lens..u are not my type..
  9. aku minat menyanyi..sekadar menyanyi untuk
    diri sendiri jak la..tak bercadang pun nak
    memperdengarkan dengan kamu semua..
    entah nanti bertambah pulak pesakit di hospital
    setelah mendengar nyayianku.kes trauma yang melampau
    menari pun aku minat yoo..tapi belum pandai la...
    anyone may help me??ahaks..

  10. akhir sekali,aku ni budak baik..
    bukan maksud aku x pena buat jahat..pernah la jugak.
    pukul lipas,tendang tikus,baru jak petang tadi
    aku tendang ibu ayam,sebab haiwan tu
    tiba~tiba datang mematuk kaki aku..
    memang sahla haiwan takda fikiran..
    so aku budak baik,jangan buli~buli aku okay.
    biarpun aku budak baik,kawan aku banyak yang
    tidak baik hati jugak..
    u touch me,i touched.ahahha

    PESANAN:BIAR LAMBAT ASAL ORIGINAL..
    SORY LA GARY AKU LAMBAT BUAT NI..XPA BHA KAN..AHAHHA..
    LAYAN JAK LA..

10 comments:

aKu_aG said...

hahaha....nah..aku suka nombor 4 sama 5.....

GaRy™ said...

ui.. aq rabun jgk.. hehehe~..
bagus2.. ramai2 join, baru meriah.. hehe~..

mazeermohamad said...

nice3! :'P

Check It Out! JOM TUTUP AURAT!

Amiirah-Cassan said...

heheh baru start ?? hehehe ooooorait ! hee

Pink Diva said...

Hahaha!!!..no 3 tue vha..apa yg ndak ko tahan tue?

miss_Dark_heLious said...

hahahaha!!!!!
sa suka no.4,8 n 9.. lawak ni. haha

hazz death said...

...sveq sepa sifu ko?.. ak pun mw bljr sama jgk.. huhu.. :P

saveqmm said...

awang:ko suka yang buruk pasal aku kah..ehehe..napa ko pun cerewet ka??ahaks..

gary:terasa kita kembar pulak pakek spek..QQ..

saveqmm said...

mazeer:toinkkk...rajin~rajinla jenguk sini bha..

mira:baru ada masa ni mira..binikku mau diurus terus..ahaha..

pinkdiva:ahha..banyak yang tak tahan ni..oppssss...xle mention..aq baru umur 16 tahun..hihi

saveqmm said...

miss_dark:ahhhaa...mengolok/mengejek kah ni.hihi..

hazz death..selongkar la entri dan blog aku..ada tuh aq mention..hihi..
kalau aq direct mention sama ko,nnti aq kenak ketok..aq takut woo..hihi